Veelgestelde vragen

Wat is dit?

Dit is de Simplerinvoicing Sender Directory, waar je kunt zoeken naar organisaties en bedrijven die in staat zijn electronische facturen via Simplerinvoicing/PEPPOL te versturen.

Voor wie is dit?

Het publieke deel van de Sender Directory is gericht op bedrijven en organisaties ('trading entities' in PEPPOL-terminologie), die willen weten of hun (potentiële) leveranciers electronische facturen via Simplerinvoicing en PEPPOL kunnen sturen.

Het beheerdersgedeelte van de Sender Directory is gericht op Simplerinvoicing FULL leden, oftewel dienstverleners die voor Nederlandse partijen een PEPPOL Access Point draaien zoals beschreven in https://www.peppolbasics.info/what-is-peppol/.

Wat is het verschil met de PEPPOL Directory?

De PEPPOL Directory (https://directory.peppol.eu/public) dient eenzelfde doel, maar is momenteel alleen gericht op het andere deel van het four-corner model; in de PEPPOL Directory kun je partijen zoeken die in staat zijn om electronische facturen te ontvangen, waar de Simplerinvoicing Sender Directory partijen toont die facturen kunnen versturen.

Ik kan electronische facturen versturen via Simplerinvoicing, maar ik sta niet genoemd

Ons doel is om op termijn ook individuele partijen de mogelijkheid te geven om hun gegevens in te voeren, maar op dit moment kunnen alleen de service providers (degene die je PEPPOL Access point of ERP software beheert) data aanleveren. Neem contact op met je dienstverlener als je in de directory vernoemd wilt worden.

Ik sta genoemd in de Sender Directory, maar de gegevens kloppen niet.

Ons doel is om op termijn ook individuele partijen de mogelijkheid te geven om hun gegevens te wijzigen, maar op dit moment kunnen alleen de service providers (degene die je PEPPOL Access point of ERP software beheert) data aanleveren. Neem contact op met je dienstverlener als je je gegevens wilt laten wijzigen.